Projektek

ICT Lane projekt

Az ICT képzések és kompetenciák európai nyelve

Az információs és a kommunikációs technológia (ICT) újításai alapvető változást okoznak az összes alapvető területen, különösképpen nagy hatást gyakorolnak az ICT munkákban, munkaköri leírásokban, oktatásban és a képzésben. 

Az európai globális környezetben az ICT szektor sürgősen közös szabályokat igényel az ICT kompetenciák, munkaköri leírások és képzettségek kínálatának leírására. A globális világban az európai ICT szektor számára égetően fontos a közös szabványok kidolgozása a munkakörök és a képzések leírására. 

Az ICT-vel kereskedő és az azt felhasználó vállalatoknak, szakszervezeteknek, szakképző intézeteknek, munkaerő-közvetítőknek, HR menedzsereknek és az ICT-t felhasználóknak szükségük van olyan Európa szerte elfogadott referenciákra, amelyek hatékony és versengő kommunikációt biztosítanak.
Az ICT Lane célja: a képzések közös európai keretrendszerének létrehozása

Az ICT Lane kezdeményezésen belül, az ICT, az ICT-képzés és oktatás európai szakértői kifejlesztik az európai képzési keretrendszer (EQF) szektorra jellemző implementációját. 

A leírás-szabványok meghatározása nemzeti és egyéb ICT-képzések kínálatát hozza majd létre (mind független, mind pedig a ICT cégek okleveleit is tekintve) olyan nemzetközileg átlátható és megérthető módon, ami lehetővé teszi minden végfelhasználó számára az egyéni szükségletek és a minőség összehasonlíthatóságát. A közös európai keretrendszert egy kísérleti szoftverrel, az ICT Lane Tool-lal fogják tesztelni.
Az európai környezet 

Az ICT Lane tevékenységei szorosan összekapcsolódnak más fontos európaiés ágazati szintű kezdeményezésekkel, mint például a létrejövő európai e-kompetencia keretrendszerrel. 

Az ICT Lane munka egy Leonardo da Vinci társ-finanszírozott projekt része. 
Az ICT Lane eredményei 2008 februárjára állnak majd készen a használatra és a további implementációra.

Módosítás: ( 2010. február 10. szerda, 20:22 )